Nyheter

Totalt fem personer anhållna efter dubbelmordet: ”Fler ska höras”

Totalt har fem personer anhållits efter det misstänkta dubbelmordet i Ulricehamn. Fyra av dem misstänks för försök till grovt rån medan den femte misstänks för mord.
Enligt uppgift till BT/UT är en hypotes att händelsen har sin bakgrund i narkotika, skulder och personliga konflikter.
Digital Bas 3 mån 3 kr
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Ulricehamn • Publicerad 15 september 2022 • Uppdaterad 29 december 2022
Fyra personer har anhållits misstänkta för försök till grovt rån efter händelsen i en lägenhet i centrala Ulricehamn, där två män hittades avlidna natten till onsdag.
Fyra personer har anhållits misstänkta för försök till grovt rån efter händelsen i en lägenhet i centrala Ulricehamn, där två män hittades avlidna natten till onsdag.Foto: Henrik Erickson

Under torsdagsmorgonen var GT först med att rapportera om att två män anhållits misstänkta för försök till grovt rån, i anknytning till dubbelmordet i Ulricehamn.

När UT når åklagare Martin Svensson vid lunchtid meddelar han att ytterligare två personer anhållits misstänkta för samma brott. Totalt sitter nu fyra unga män, där flera är i 20-årsåldern och minst en är minderårig, anhållna misstänkta för försök till grovt rån. Två av männen anhölls under onsdagen, de andra två under torsdagen.

Enligt flera uppgiftslämnare är samtliga inblandade välkända i narkotikasammanhang.

En annan källa till BT/UT uppger att motivet tros vara narkotikarelaterat, med kopplingar till skulder och personliga konflikter.

Söker ni flera personer i nuläget?

– Det är fler personer som är intressanta som ska höras. Mer kan jag inte säga i nuläget, säger åklagaren Martin Svensson.

En 21-årig man sitter fortfarande anhållen misstänkt för mord. Den 16-åriga flicka som först anhållits tillsammans med honom släpptes senare under onsdagen.

– Misstanken hade försvagats efter att hon och den medmisstänkte mannen hade hörts. I ljuset av det ansåg jag inte att det fanns tillräckligt starka skäl för att hon skulle vara fortsatt frihetsberövad. Misstanken är fortfarande kvar men försvagad, säger Martin Svensson.

Den misstänkte 21-åringen hävdar självförsvar. Rubriceras händelsen fortfarande som mord?

– Misstanken är fortfarande mord.

Martin Svensson räknar med att ta ställning i häktningsfrågan under fredagen. Efter eventuella häktningsförhandlingar förväntar han sig också att kunna gå ut med mer information om händelseförloppet under mordnatten.

– Jag hoppas att jag kommer kunna ta ställning till hur jag ska göra med samtliga anhållna i morgon. I så fall blir det häktningsframställan för dem jag begär häktade.

Malin Kannius, polisens utredningsledare av dubbelmordet i Ulricehamn.
Malin Kannius, polisens utredningsledare av dubbelmordet i Ulricehamn.Foto: Pernilla Rudenwall

Under torsdagen var de två avlidna männen fortfarande inte helt säkert identifierade.

– Det sköts av rättsmedicin och vi har inte fått något färdigt från dem än. Vi jobbar på för fullt här, men det är fortfarande i ett tidigt skede, säger Malin Kannius, utredningsledare vid lokalpolisområde Borås och stationerad i Ulricehamn, enligt TT.

UT har varit i kontakt med den mordmisstänkte mannens advokat, som säger att hans klient förnekar brott. I övrigt kan han inte kommentera omständigheterna i nuläget.

Lydia LyckelidSkicka e-post
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.