Annons
Nyheter

Julgranar i vägen för julhandeln

Julgransförsäljningen på Marknadsplatsen blockerar parkeringsplatser under en tid när de behövs som bäst, tycker handlarna i staden och ber kommunen flytta försäljningen. Men det är försent att göra något åt saken i år, svarar kommunen.
Nyheter • Publicerad 3 november 2014

Det är Cityföreningens styrelse som har skrivit ett brev till kommunen där man tar upp att det är en betydande brist på parkeringar i centrum. Speciellt då vid veckoslut och inför storhelger.

Inför julen råder alltså stor brist på parkeringsplatser, vilket är negativt för handeln, skriver man.

Annons

"Många kunder och även handlare har under senare år, med hänvisning till bristen på p-platser, varit kritiska till julgransförsäljningen på Marknadsplatsen. Denna blockerar många p-platser som verkligen behövs för sitt egentliga ändamål under julhandeln."

Därför vädjar Cityföreningen att kommunen ordnar med en annan plats för granförsäljningen.

Torbjörn Leander från Cityföreningen säger att bra parkeringsplatser är viktigt.

– Det är oerhört viktigt för våra kunder. Förra julen hände det många gånger att kunder inte kunde hitta någon parkeringsplats. Det är brist under helgerna framförallt och kanske fredagar också.

Han tror det relativt enkelt skulle gå att ordna någon annan plats för granförsäljningen, kanske på torget.

Kommunen har svarat på brevet och skriver där att kommunen redan har sagt ja till att upplåta mark för granförsäljning samt att även polisen har godkänt ansökan. Därför kan inte Cityföreningens önskan uppfyllas i år.

Men kommunen lovar däremot att granska parkeringssituationen på Marknadsplatsen under julhandeln för att kunna avgöra vad som behöver göras inför 2015.

Anders Rosenberg
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons