Nyheter

Japaner studerar Ulricehamns äldreomsorg

I veckan har Ulricehamns kommun besök av att tjugotal personer från Japan som är här för att lära sig mer om hur äldreomsorg, sjukvård, arbete med demens och hemtjänst fungerar i kommunen.
Nyheter • Publicerad 18 december 2013

De Japanska besökarna är sjuksköterskor, omvårdnadspersonal, chefer och administrativ personal. De kommer från både privata och offentliga vårdgivare.

De besöker olika kommuner i Sverige för att ta med sig erfarenheter tillbaka till Japan, där de äldre i befolkningen blir allt fler.

– 2007 hade vi ett liknande besök från Japan och det är roligt att de väljer att komma tillbaka till vår kommun, säger Maj-Britt Thylander, verksamhetschef äldreomsorgen.

I Ulricehamn kommer besökarna gå bredvid personal ute i verksamheten. Bland annat kommer besökarna finnas på Ekero, Ryttershov, Solrosen och Hökerumsgården. De kommer även träffa chefer och samordnare i kommunen och representanter från närhälsan.

Tredagarsbesöket avslutas på Ulricehamns resurscenter. Där kommer gästerna att få inblick i rehabverksamheten, hjälpmedelsarbete och korttidsrehab i kommunen.

Anders Rosenberg
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.