Nyheter

"Jag ställer ut för att tvinga mig själv att producera"

Handledsproblem förde in Viktor Freidlitz på en ny kreativ bana. På lördag är det dags för hans första utställning. Där kommer det att bjudas på teckningar i gränslandet mellan tecknande och målande.
Nyheter • Publicerad 30 juni 2011
23-årige Viktor Freidlitz gillar att jobba i serier. "Det är roligt att hitta något och sedan göra uppföljare på det"
23-årige Viktor Freidlitz gillar att jobba i serier. "Det är roligt att hitta något och sedan göra uppföljare på det"Foto: Labrini Stavrekas

Viktor Freidlitz är musiker ända ut i fingerspetsarna. Men han har andra talanger också, att teckna är en av dem. Och det var en talang han fick odla när han fick handledsproblem som musiker. För att spela bas och gitarr slet nämligen på handlederna.

– Jag blev tvingad att hitta på nåt annat kreativt, säger han.

Men att börja rita krävde ett visst mod.

– Det kan ju bli fult och jag vågade inte riktigt. En vän till mig som är konstnär fick mig att börja till slut, säger han.

– Nu spelar det ingen roll om det blir fult, bara man gör det. Det är själva processen i ritandet som är det viktigaste för mig.

De teckningarna som Viktor hängt upp på Minigalleriet är långt ifrån fula. De är fascinerande och iögonfallande. För att åstadkomma alstrena har han bland annat använt sig av tandkräm, gurkmeja och kaffe.

– Jag är emot giftiga målarfärger!

På lördag är det dags för allmänheten att ta del av hans verk.

– Jag ställer ut för att tvinga mig själv att producera. Ibland kan jag vara alldeles för lat.

– De som kommer får gärna tycka att det är fina bilder men jag hoppas kunna inspirera folk till att skapa själva. Då behöver det inte handla om bildkonst. Det kan handla om att vara kreativ inom teater, musik eller något annat.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.