Annons
Nyheter

IVPA-avtalet förlängt till slutet av maj

Avtalet om I väntan på ambulans har tillfälligt förlängts i väntan på förslag till ny ersättningsmodell.
Nyheter • Publicerad 22 mars 2014

Det är direktionen för Södra Älvsborgs Räddningstjänstförbund (Särf) som igår beslutade att förlänga avtalet med Södra Älvsborgs sjukhus om att fortsätta med I väntan på ambulans (IVPA) till den 31 maj.

IVPA är en frivillig verksamhet som räddningstjänsten bedriver vid 14 av stationerna i södra Älvsborg.

Annons

Missnöje med ersättningen från regionen var orsaken till att direktionen för Räddningstjänsten i oktober förra året sa upp avtalet om att bedriva IVPA. Därmed skulle verksamheten läggas ner från den 1 april i år.

Men nu har alltså direktionen för Räddningstjänsten tillfälligt förlängt avtalet till den sista maj.

Västra Götalandsregionen gör för närvarande en översyn av möjligheterna att utveckla och samordna IVPA-verksamheten i regionen. Förslag kring bland annat ersättningsmodell och larmkriterier kommer att lämnas i början av maj.

– Nu ser vi möjligheter att få fram ett förslag som vi kan godta. I väntan på det fortsätter vi. Det är en uppskattad verksamhet för invånarna, så det vill vi inte dra bort. Vi är positiva till att fortsätta med IVPA, säger direktionens ordförande Kjell Claesson.

Christer Seldevall
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons