Nyheter

Inte klart med förstelärare

Kommunen är ännu inte klart med rekryteringen av de åtta förstelärare som man fått pengar av staten för.
Nyheter • Publicerad 6 juli 2013
I augusti är det klart vilka som blir de första så kallade förstelärarna i Ulricehamns kommun.
I augusti är det klart vilka som blir de första så kallade förstelärarna i Ulricehamns kommun.Foto: FREDRIK SANDBERG / SCANPIX

Regeringen har infört två typer av karriärtjänster för lärare. I Ulricehamn handlar det bara om förstelärare. En sådan ska bland annat kunna visa på minst fyra års väl vitsordat arbete med undervisning, en särskilt god förmåga att förbättra elevernas studieresultat och ett starkt intresse för att utveckla undervisningen.

Ulricehamns kommun har fått 340 000 kronor i bidrag från staten. Det ska gå till ett lönetillägg på 5 000 kronor i månaden för varje förstelärare.

Tidigare sade ansvarig chef Helen Claesson att rekryteringen väntades vara klar i mitten av juni. Nu i början av juli har det gjorts flera intervjuer men rekryteringen är ännu inte klar och väntas vara det först i mitten av augusti.

Anders Rosenberg
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.