Annons
Nyheter

Inte bättre service med ny organisation

I princip ingen av de tillfrågade medarbetarna i Ulricehamns kommun anser att omorganisationen har lett till bättre service till medborgare eller organisationer. Det är en av slutsatserna när kommunens omorganisation utvärderas.
Nyheter • Publicerad 21 januari 2014

Ulricehamns kommun inledde sin omorganisation av förvaltningen 2011. Nu är alltså en extern utvärderare klar med sin rapport.

Utvärderingen bygger på intervjuer med ett 50-tal personer samt en webbenkät som skickats till all personal. 39 procent av personalen svarade på enkäten.

Annons

Kritiken från medarbetarna kring den nya organisationen berör främst två saker. Den ena är det delade ledarskapet, vilket redan är avvecklat. Den andra är att omorganisationen än så länge inte har bidragit till en bättre service till medborgare och organisationer.

När det gäller hur man trivs i den nya organisationen svarar chefer att man trivs något bättre, och medarbetare att man trivs något sämre. Men flertalet ansåg att omorganisationen inte har påverkat trivseln nämnvärt.

Enligt ett pressmeddelande från Ulricehamns kommun visar rapporten också att organisationen är på rätt väg för att nå sina mål, men att man i nuläget inte nått ända fram.

Undersökningen har inte behandlat hur medborgare och brukare uppfattar den kommunala servicen, utan fokuserar på medarbetarnas uppfattning.

– Utvärderingen är ett led i vår organisations arbete med ständig utveckling, säger kommunchef Karl-Erik Claesson. Rapporten är ett analysunderlag för att kunna göra förbättringar i syfte att uppnå en så bra och effektiv service till medborgarna och politikerna som möjligt.

Orsaken till omorganisationen var att anpassa förvaltningen till den nya politiska organisationen med bland annat kommunstyrelsen som enda verksamhetsnämnd.

Läs mer i UT på torsdag.

Anders Rosenberg
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons