Annons
Nyheter

Inget mer öl från Åsundens bryggeri

Åsundens bryggeri i Timmele lägger ned verksamheten. Bristande lönsamhet och ett kommunalt produktionsstopp är orsaken.
Nyheter • Publicerad 8 januari 2014

Åsundens bryggeri håller till i det som tidigare var Timmele färgeris lokaler. Efter en inspektion där i december, beslutade Ulricehamns kommun att stoppa företagets produktion av öl. Orsaken var att den inte uppfyllde livsmedelslagstiftningen.

Beslutet kom efter två tidigare inspektioner, som resulterade i att ägaren fick krav på sig att åtgärda ett antal brister. Vid inspektionen 10 december hade situationen försämrats.

Annons

– Det såg inte bra ut, konstaterar livsmedelsinspektör Malin Sellin.

I tisdag beslutade Systembolaget att öl från Åsundens bryggeri inte får säljas i bolagets butiker. Det har tillhört beställningssortimentet, men har även funnits på hyllorna i Ulricehamn, Tranemo och Borås.

– Vi kan inte sälja öl som vi befarar kan vara farligt för kundernas hälsa, säger Systembolagets presschef, Lennart Agén.

Och frågan om fortsatt försäljning senare kommer aldrig att bli aktuell. Bryggeriets ägare, Niklas Rydberg, har nämligen bestämt sig för att lägga ned verksamheten.

– Det blir inget mer öl från Åsundens bryggeri, säger han till UT.

Den främsta orsaken är inte det kommunala förbudet, utan problem med lönsamheten.

– Det har gått med förlust. Kritiken från kommunen har möjligen gjort att jag har kommit till skott med nedläggningen, säger Niklas Rydberg.

Bo Högborn

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons