Annons
Nyheter

Ingen bryggräd i år

Tidigare har kommunen gått ut och flaggat för att man inte ska tillåta illegala bryggor utefter Åsunden. Nu ser det ut som om detta får vänta.
Nyheter • Publicerad 30 juni 2011

Det var tidigt i våras förra året som kommunen gick ut och uppmanade de som har illegalt utlagda bryggor på kommunal mark att flytta sina båtar och ta bort bryggorna. Det handlar främst om området mellan kvarteret Karpen och Skottek.

Kommunen har länge blundat för problemet, bland annat eftersom det har varit lång kö för att få en kommunal båtplats. Men inför att man lade i en ny kommunal brygga förra året skulle man ta tag i problemet.

Annons

Något man alltså inte gjorde och inte heller kommer göra i år.

– Vi har inte planerat någon särskild aktivitet för att handgripligen ta bort bryggorna, säger Håkan Jacobsson som är utvecklingschef och har hållit i frågan.

En av orsakerna är kommunens omorganisation, vilket har gjort att frågan har halkat ner på dagordningen.

– Innan man har hittat sina nya roller så har inte det här känts som en prioriterad fråga. När väl organisationen sätter sig så kommer den här frågan att komma tillbaka.

Till saken hör att kön för en kommunal båtplats har minskat kraftigt, bland annat tack vare nya regler. Förra våren stod 170 personer i kö för en kommunal båtplats. Då togs beslut om att genomföra förändringar. Bland annat infördes en köavgift och regler om att man inte får tacka nej mer än en gång till erbjudandet om en plats. Allt för att få en mer rörlig kö.

– De som står i kö ska vara intresserade av en båtplats, säger Lotta Svennson på fritidsavdelningen som sköter kön.

Dessutom lade kommunen i en ny brygga. Och åtgärderna har alltså gett resultat. Just nu är det bara ett 30-tal som står i kö.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons