Annons
Nyheter

Ingen andra chans för State of drama

Melodifestivaläventyret tog slut för State of drama i andra chansen på lördagskvällen.
Nyheter • Publicerad 2 mars 2014

Av de åtta deltagande akterna i Lidköping fick fyra duellera mot varandra om de åtråvärda två sista finalplatserna men inte ens så långt räckte rösterna som State of drama fick.

- Det känns tomt. Fast det var skönt att vi i alla fall fick spela vår låt en gång till. Nu får vi hoppas att det blir en radiohit i stället, säger Sebastian Hallifax till BT.

Annons

En femteplats i andra chansen kan sägas innebära 13:e plats totalt bland årets 32 deltagare, men det var ju till final - topp tio - som State of drama ville. Trots besvikelsen över att inte kunna upprepa förra årets finalplats på Friends Arena var bandet nöjt med sin insats.

- Det fanns verkligen ingenting som vi hade kunnat göra bättre. Vi hade så jäkla roligt, säger Emil Gullhamn till BT.

Tv-sändningen präglades av teknikstrul. När programledarna försökte skapa spänning kring om Martin Stenmarck eller State of drama skulle gå vidare till den sista duellplatsen visade en grafikskylt samtidigt att det var Stenmarck som gick vidare.

- Det är otroligt tråkigt att en dator ska haka upp sig. Det är teknik, det händer och är olyckligt. Det känns så klart skittråkigt, säger festivalgeneralen Christer Björkman på SVT:s hemsida.

Till kommande lördags final gick Linus Svenning och Helena Paparizou.

Erik Jullander
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons