Annons
Nyheter
Någon nedläggning av helgjourer på vårdcentraler i Västra Götalandsregionen är inte aktuell under nästa år. Hur det blir därefter är inte bestämt.
Nyheter • Publicerad 18 november 2014

Enligt den Krav- och kvalitetsbok som styr nivån på vården i regionen ska det finnas minst en kvälls- och helgjour i varje sjukvårdsnämnds område. I Sjuhärad finns tre jourer, en av dem på vårdcentralen i Ulricehamn.

Sett till kravboken bedrivs det alltså betydligt mer vård än vad som måste bedrivas och långt över miniminivån. Förhållandet är detsamma i hela regionen.

Annons

Detta är naturligtvis resurskrävande och eftersom pengar är en bristvara, har verksamheterna lyft frågan till politiken.

– Alla områden inom Närhälsan har pekat på detta förhållande, säger Maritha Bäck, chef för Närhälsan Sjuhärad.

Men politikerna har valt en mjukare linje och bestämt att alla kvälls- helgjourer ska få leva kvar under nästa år. Om vad som händer 2016 har det inte sagts något.

Bo Högborn
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons