Annons
Nyheter
Banvallarna är i dåligt skick och behöver rustas upp. Men några extra pengar för detta blir det inte, om inte politikerna tycker annorlunda än ekonomichefen.
Nyheter • Publicerad 25 september 2014
Foto: Pernilla Rudenwall Petrie

I kommunen finns i dag nästan tio mil asfalterad banvall. Flitigt använd av fotgängare, cyklister, inlinesåkare och rullskidåkare, men i dag inte helt problemfri.

Ulricehamns energi sköter det lättare underhållet, men nu är delar av banvallarna i så dåligt skick, att det behöver tas ett större tag.

Annons

Det anser i alla fall verksamhetschefen för Miljö och samhällsbyggnad. I en skrivelse till kommunstyrelsen föreslår han att det beredande utskottet anslår en halv miljon kronor för upprustning av banvallarna och även utökar driftanslaget med 65 000 kronor per år.

I skrivelsen ges flera exempel på hur illa ställt det är.

Det behöver röjas och dikas utmed banvallarna eftersom de börjar växa igen. På flera ställen bildas det vattensamlingar just på grund av att diken växt igen.

Tjälen har förstört beläggningen och den behöver förbättras på många ställen.

Det har också kommit rapporter om tillbud som kan kopplas till dålig sikt på grund av att områden vid sidan om banvallen har växt igen.

Sly och buskage måste hållas efter och därför bör det årliga underhållet ökas, anser chefen för Miljö och samhällsbyggnad.

Men ekonomichefen tycker att de åtgärder som föreslås bör provas i ordinarie budgetprocess och vägas mot andra angelägna behov. Därför är hans förslag till politikerna att avslå ansökan.

Bo Högborn
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons