Annons
Nyheter

Inga allvarliga skador efter R40-olycka

En trafikolycka inträffade på söndagen när två bilar kolliderade på riksväg 40, strax öster om Ulricehamn. Ingen blev allvarligt skadad, men polisen misstänker att en av förarna somnat bakom ratten.
Nyheter • Publicerad 21 september 2014

Larmet nådde SOS Alarm klockan 17.19. Olyckan inträffade vid vägbygget nära nya industriområdet Rönnåsen, i Ulricehamns östra utkanter. Enligt de första uppgifterna avvek en av de två inblandade bilarna omedelbart från platsen.

– Men så var det inte, det var bara någon av bilarna som vände. Däremot finns det uppgifter om att en av förarna somnat, så vi kommer att skriva en anmälan om vårdslöshet i trafik, säger Fredrik Zetterlund, inre befäl vid polisen i Borås.

Annons

Trafiken genom Rönnåsen stod under ungefär en halvtimme helt stilla i östlig riktning och kön i backen ner mot Ulricehamn blev lång.

– Det är ju en hårt trafikerad väg och passagen vid vägbygget är trång, säger Peter Delwer, stabschef vid Södra Älvsborgs räddningstjänstförbund.

– Det var en person i den ena inblandade bilen och två i den andra. Ingen av dem blev allvarligt skadad. När vi kom till platsen var de redan ur bilarna, fortsätter han.

Jonas Emtervall
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons