Annons
Nyheter
Mannen skickade 70 textmeddelanden till kvinnan och ringde henne 30 gånger, för att sedan köra över hennes cykel. Detta enligt åklagaren som nu åtalar mannen för bland annat hot och skadegörelse.
Nyheter • Publicerad 13 februari 2014

Mannen bor i ett mindre samhälle i Tranemo kommun och är i 60-årsåldern. Under några dagar i slutet av augusti och början av september ska han enligt åtalet ha skickat åtminstone 70 textmeddelanden till kvinnan. Några av meddelandena har han skickat på natten. I ett av dem har han skrivit att han ska döda kvinnan. Mannen har även ringt kvinnan ett 30-tal gånger.

Åklagaren betecknar mannens beteende som hänsynslöst och åtalar mannen för olaga hot och ofredande.

Annons

Den 4 september har mannen enligt åtalet kört över kvinnans cykel så att den förstördes, och han åtalas för skadegörelse. Eftersom mannen inte heller har giltigt körkort åtalas han för olovlig körning.

Som bevis åberopar åklagaren bland annat meddelandena i kvinnans telefon, förhör med de båda inblandade och förhör med en polis som sett den förstörda cykeln.

Anders Rosenberg
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons