Nyheter

Holmin ersättare i regionstyrelsen

Lars Holmin (M) valdes i tisdags in som ersättare i regionstyrelsen. Det tidigare kommunalrådet hoppas på fler regionuppdrag.
Nyheter • Publicerad 21 oktober 2014

Lars Holmin sade redan före valet att han siktade på att ta steget mot regionen. Så blir det också. När regionfullmäktige samlades för möte i Vänersborg i tisdags valdes den nya regionstyrelsen. Där är Lars Holmin ersättare för Moderaterna.

En ersättare i regionstyrelsen är arvoderad motsvarande 20 procents arbetstid. I det ingår förutom förberedelsearbete ett sammanträde med regionstyrelsen varannan vecka och gruppmöte med partiet varje måndag.

– Jag gjorde delvis ett aktivt val att satsa mot regionen för att själv utvecklas som politiker och för att få jobba med nya frågor. Sedan fick vi ju inte väljarnas förtroende i den utsträckning som vi hoppats i Ulricehamn. Därför känns det som ett bra läge att göra annat än kommunpolitik, säger Lars Holmin som hoppas och tror att det blir fler regionuppdrag.

– Tidigare har det varit så att ersättarna i regionstyrelsen kompletterat upp med exempelvis ordförandeuppdrag i nämnder, styrelser eller bolag. Förhandlingarna är inte klara men jag hoppas på någon sådan post.

Som UT berättade i tisdags så valdes Holmin till vice ordförande i Ulricehamns kommunfullmäktige i måndags. Det betyder att han inte helt lämnar den lokala politiska arenan.

– Jag vill vara kvar i Ulricehamnspolitiken. Det blir en återgång till en roll likt den jag hade 2006 till 2010 då jag bland annat satt i kommunstyrelsen och jobbade i demokratiberedningen. Det blir bra det också, säger Lars Holmin.

Henrik Erickson
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.