Annons
Nyheter

Hökerum bygg bygger på Göteborgs dyraste tomt

Byggföretaget Hökerum bygg bygger på Göteborgs dyraste tomt.
Hösten 2022 ska åtta lägenheter stå klara på platsen vid näckrosdammen, ett stenkast från korsvägen.
Digital Bas - första månaden gratis!
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Ulricehamn • Publicerad 9 maj 2021
Fredrik Ståhl och hans Hökerum Bygg bygger på den dyraste tomten som Göteborgs Stad någonsin har sålt.
Fredrik Ståhl och hans Hökerum Bygg bygger på den dyraste tomten som Göteborgs Stad någonsin har sålt.Foto: Pernilla Rudenwall, Axel Öberg/SvD/TT

Tomten på Lennart Torstenssonsgatan 9 i bostadsområdet Lorensberg såldes för hisnande 25 miljoner kronor eller 31 500 kronor per kvadratmeter. Enligt GP är det den dyraste tomt som Göteborgs stad någonsin har sålt, sett till kvadratmeterpriset.

Hökerum bygg ansvarar för byggnationen på platsen. Hösten 2020 ska åtta lägenheter stå klara, varav hälften av lägenheterna blir små ettor. Andra hälften blir betydligt större, på hela 100 kvadrat. Trots det är det inte flera byggnader det handlar om.

Annons

– Det är inget större projekt, utan det blir ett hus, säger Fredrik Ståhl, företagets ägare och styrelseordförande, till GP.

Det var länge oklart exakt hur lägenhetshuset skulle utformas, men nu skriver GP att Hökerum bygg accepterat ett förslag från arkitektfirman Inobi.

– Det vi gillade med förslaget är att det är välanpassat till omgivningen och grannfastigheterna. Vi tycker att det är fina detaljer och bra idéer på de här burspråken. En sak som skiljde det här förslaget från det andra var större balkonger samt en takterrass som vi gillade, säger Fredrik Ståhl till GP.

Rasmus TorstenssonSkicka e-post
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons