Nyheter

Hästar på vift fick poliseskort

I fredags upptäckte grannar till Christine Larsson att hennes fem hästar sprang i snöovädret längs Tvärredsvägen åt Ulricehamn till. Med dålig sikt på vägen kunde det gått riktigt illa.
Nyheter • Publicerad 14 februari 2011
Foto: Åsa Dahlberg

Det var när Christine Larsson var på väg hem från jobbet i Göteborg som en granne ringde på telefonen och berättade att hennes samtliga fem hästar var lösa och sprang på Tvärredsvägen upp mot Ulricehamn.

Hon ringde till polisen och bad dem åka och få stopp på hästarna som utgjorde en betydande trafikfara i det dåliga vädret.

– Jag sa att ni måste få stopp på de där djuren innan det händer något och de åkte dit direkt både från Ulricehamn och Borås.

Hästarna hade hunnit springa en sju kilometer och var nästan framme vid Vasared när polis, grannar och Christine Larssons man fick stopp på dem.

– Så de fick traska tillbaka med en polisbil före, en efter och en på sidan, säger Christine Larsson.

Det var en glad, lättad och väldigt tacksam Christine Larsson som UT talade med i helgen, speciellt tacksam för all den hjälp hon fick av sina grannar som hjälpte till. Ingen av hästarna blev skadades allvarligt och hur de kommit lösa är en gåta. En av dem saknade ett täcke som var uppknäppt och hade åkt över huvudet på hästen, men det var helt.

– Tror ni att någon släppt ut hästarna?

– Vet inte. Men det är konstigt. En halvtimme innan hade min man gett dem mat och då var alla där, och när en häst får av sig ett täcke är det oftast för att det har fastnat och då går det ju sönder, säger Christine Larsson.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.