Annons
Nyheter

Hanna och Marcus outstanding i GM

Hanna Falk blev som väntat götalandsmästare på hemmaplan, men även herrtiteln gick till UIF. Marcus Johansson var överlägsen, över fyra minuter före tvåan.
Nyheter • Publicerad 30 januari 2011

Det är givetvis lite skillnad att komma hem till Ulricehamn och tävla, jämfört med världscup och sånt.

– Det blir ju lite mer avslappnat. Alla vill komma fram och prata och man får ta sig tid att skriva autografer och sånt. Jag vet vad det betyder, säger Hanna Falk efter målgången i Götalandsmästerskapen.

Annons

Hanna hade inte någon konkurrens i sin klass. Hon var tio minuter före tvåan i mål och den tredje och sista som ställde upp i klassen fick alltså bronspengen. Men Hanna körde ändå som det var världscup.

– Försöker ge järnet fast de andra är en bit efter. Jag har inte kört så långt som 15 km i år. Det gäller att veta hur fort man kan åka i början, säger Hanna.

I herrklassen över 30 km tog UIF:s Markus Johansson tidigt kommandot, ledde hela tiden och drygade ut tidsavståndet till konkurrenterna. Han vann med drygt fyra minuters marginal till tvåan.

– De bästa startade bakom mig, så jag bara körde mitt lopp, säger Markus.

Leif Dahl

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons