Annons
Nyheter

Handikappomsorgen ska lära med rodret

Under tisdagen hade 200 anställda inom kommunens handikappomsorg en kickoff för ett nytt utbildningsprojekt som kallas Rodret.
Nyheter • Publicerad 7 oktober 2010
Gruppen Etiketterna från Jönköping spelade teater för personal inom handikappomsorgen.
Gruppen Etiketterna från Jönköping spelade teater för personal inom handikappomsorgen.Foto: Anders Rosenberg

Denna kickoff ägde rum i Folkets hus, där personalen fick information om upplägget av Monica Bennet von Wachenfeldt och Annika Nilsson, som engagerats att hålla i utbildningen.

Bland annat ingår att varje arbetslag ska utse två samordnare som tillsammans med en enhetschef ska delta i sex eller sju utbildningstillfällen. Sedan tar dessa med sig kursmaterial, tankar och frågor tillbaka till arbetslaget.

Annons

Monica läste en dikt av Sören Kirkegaard:

"Om jag vill lyckas att ?föra en människa ?mot ett bestämt mål, ?måsta jag först finna henne? där hon är ?och börja just där.", börjar den.

Personalen fick sedan fylla i en enkät med frågor om vad de behöver för kunskap eller stöd för att kunna göra ett bra jobb och må bra på arbetet.

Henrik Johansson, personlig assistent sedan fem år tillbaka var en av deltagarna. Han hoppades på en diskussion om värderingar och konflikter.

– Att de tar upp lite om värderingar och sådant. Och konflikter, det ställs man ju alltid inför. Även om jag är där för brukaren kan man ju alltid ha olika uppfattningar.

Ett viktigt inslag under dagen var en teaterföreställning av Etiketterna, en amatörgrupp från Jönköping med deltagare som alla jobbar inom socialförvaltningen i Jönköpings kommun.

Efter föreställningen följde en diskussion om bemötandefrågor.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons