Nyheter
Handels varslar om strejk inom handeln till den 1 april, uppger fackförbundet på en pressträff.
Nyheter • Publicerad 22 mars 2010

Varslet, som läggs natten till skärtorsdagen den 1 april, omfattar 5 000 anställda och berör både butiks- och lageranställda, uppger Handels. Sammanlagt handlar det om 79 arbetsplatser.

Bland de varslade företagen märks H & M, Kapp-Ahl, Lindex, Ikea, Ica, Willys, Åhléns och Hemköp. Det handlar om butiker på en lång rad platser i landet.

Dessutom varslas flera av företagens lager på olika 14 platser.

Lars-Anders Häggström, förbundsordförande i Handels, är mycket irriterad på Svenskt Näringsliv som han anser sätter stopp för hela förhandlingsprocessen.

– Svenskt Näringsliv blockerar hela den fria förhandlingsrätten, säger han vid en presskonferens.

Även matkedjan Citygross, byggvaruhuskedjan Bauhaus och sportkedjan Stadium finns med på listan över företag som varslas.

De Ikeabutiker som drabbas av varslet ligger i Valbo och Linköping. För H & M:s del handlar det om butiker i Göteborg, Stockholm, Uppsala och Södertälje.

Sjuhärad verkar dock klara sig relativt undan strejkvarslet. Det enda berörda företaget i Sjuhärad är B & B Tools supply chain i Ulricehamn, som levererar förnödenheter åt industrin.

TT/BT

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.