Annons
Nyheter

Han blir ny chef för vårdcentralen

Thomas Hallberg blir ny chef för vårdcentralen i Ulricehamn.
Nyheter • Publicerad 7 maj 2013

Thomas Hallberg tar över efter nuvarande chef Pia Isaksson, som går vidare till att jobba med chefsstöd vid vårdcentraler inom Västra Götalandsregionen.

Tillträde är utsatt till slutet av juli. Vilket betyder att Thomas Hallberg har några månader på sig att avsluta sin nuvarande anställning som områdeschef inom äldreomsorgen i Borås stad.

Annons

Han ser fram emot den nya uppgiften som vårdcentralschef i Ulricehamn.

– Det är en spännande utmaning. Jag har tidigare jobbat som chef och ledare inom regionen och nu inom kommunsektorn. Primärvården blir ännu en pusselbit för mig, säger han.

Vad ser du som viktigt att ta tag i då du tillträder nya jobbet i Ulricehamn?

– Det kan jag inte svara på i dag. Först måste jag tillträda och lära känna personalen och arbetsplatsen.

– Men allmänt sett tycker jag det är viktigt att jobba för att utveckla Närhälsan, att vi kommer nära befolkningen. Min förhoppning är att kunna utveckla verksamheten så att vi bli ännu mer konkurrenskraftiga. Jag hoppas att vi ska vara en vårdcentral som medborgarna vill vända sig till. Det sker genom gott bemötande och att vi tillgodoser medborgarnas behov

Vad är primärvård för dig?

– Det är en bred verksamhet som på olika sätt berör människors hälsa. Det är behandling av sjukdom, men det är även viktigt med det förebyggande arbetet.

Thomas Hallberg är 52 och bosatt i Borås.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons