Annons
Nyheter

Hälsosamt på Gällstad skola

En dag i hälsans tecken var vad som väntade eleverna i Gällstad skola när en ny skolvecka drog igång. Och det var tydligt vilken av de fyra stationerna som var mest poppis bland barnen.
– Att lyssna på Reggie såklart!
Nyheter • Publicerad 27 mars 2012
Lekar och utmaningar fanns även ute i skogen.
Lekar och utmaningar fanns även ute i skogen.Foto: 
Reggie Simon fick med eleverna på noterna.
Reggie Simon fick med eleverna på noterna.Foto: Labrini Stavrekas
Livräddande första hjälp på gång. Andas kompisen?
Livräddande första hjälp på gång. Andas kompisen?Foto: Labrini Stavrekas

Eleverna satt som på nålar. Vad skulle Reggie Simon säga? Vilka trollerikonster skulle han bjuda på? En sak var glasklar. Reggie hade inga problem med att fånga killarnas och tjejernas uppmärksamhet. Reggie som är svensk mästare i trolleri, som deltagit i tv-programmet Talang och dessutom varit basketproffs, trollband bokstavligt talat sina åhörare. Hans föreläsning handlade om tankens kraft. En föreläsning som varvades med trollerikonster såklart.

– Hur äter man en elefant?

Annons

Reggie slänger ut frågan till den grupp av elever som sitter och lyssnar på honom. Killarna och tjejerna funderar en stund. Några händer räcks upp i luften.

– Först dödar man elefanten.

– Ja det kan man göra. Men hur äter man den?

Det funderas lite till innan Reggie säger:

– Visst äter man den bit för bit?

– Men den ruttnar ju efter ett tag, säger en tjej snabbt.

Det Reggie ville få fram var att tankens kraft spelar roll. Och för att uppnå drömmar i livet handlar allt om att ta saker bit för bit. Och en stor tro på sig själv krävs. För hur blir man framgångsrik egentligen? Hur uppnås drömmar?

– Man styr sitt liv med tankar.

När tiden var ute på stationen var det nog många som gick och sträckte lite extra på sig, peppade av orden. Jon Inhammar, snart 12 år, var nöjd.

– Reggie är riktigt rolig, cool och grym! Han trollade bort en basketboll innan.

Annons

Det fanns dock saker som hade varit mindre roliga under dagen enligt Jon.

– Livräddning var inte så kul för dockorna luktade lite äckligt. Men jag har lärt mig mycket. Bland annat att man inte får elda på klippor. Eller jag tror att det var så iallafall.

Barnen fick under hälsodagen besöka fyra olika stationer. De fick bland annat lära sig livräddande första hjälp. Lekar ute i skogen, kartkunskap och allemansrätt stod också på programmet. Dagen anordnades för att uppfylla fler mål i den nya läroplanen. Skolan slopade skid- och skridskodag till förmån för en hälsodag istället. De flesta gick hem med ett leende på läpparna. Vissa för att de tyckte att dagen varit skoj, andra för att de var glada över att ha fått slippa matte och engelska under dagen.

Labrini Stavrekas
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons