Nyheter

Hällströms hörna blir espressokafé

Mathak och inredningsbutik i ett. Kaféet "Format" satsar på nytt koncept.
Nyheter • Publicerad 19 mars 2011
Foto: Åsa Dahlberg
Foto: 

Just nu pågår renovering av lokalen för fullt; Färg, spackel, kakel och verktyg finns på i stort sätt alla tillgängliga ytor i butiken. Det är Karin Rylander och Patrick Carlsson som jobbar för att kaféet och inredningsbutiken ska kunna öppna i mitten av april.

– Det är en kombination som är ganska vanlig i Göteborg och Stockholm, men som inte finns här ännu, säger Patrick Carlsson.

Han är från Ulricehamn men har bott de senaste 20 åren i Göteborg där han jobbat som kock och även haft en egen restaurant. Nu har Patrick flyttat hem igen och är redo att pröva något nytt.

– Det ska bli ett skönt ställe att hänga på, med gott kaffe och fräsch mat, säger han.

– Det ska även vara en upplevelse att komma hit. En trivsam känsla, som ger ett värde utöver det du äter eller köper. Det är viktigt, säger Karin Rylander.

Upplevelsen går hand i hand med tanken att i stort sätt allt i kaféet ska vara till salu. Hela ytan används som säljyta, allt är till salu, utan att det för den skull sitter en prislapp på allt du ser. Kunden ska bli inspirerad av sakerna runt omkring sig när de används i en levande miljö och kanske få idéer för det egna hemmet. Om de vill köpa stolen de sitter på kanske de inte kan göra det med en gång, men så fort kaféet hunnit ersätta den kan du ta med den hem.

– Till och med när du går på toa ska du kunna bli inspirerad, säger Karin Rylander och skrattar lite.

Karin har tidigare jobbat som säljare och är väldigt intresserad av design. Hon och Patrick Carlsson kompletterar varandra väl. Trots att mycket jobb återstår innan allt är klart är duon helt på det klara med att det kommer att bli ett kanonkafé.

– Det kommer bli så bra att man inte kommer att vilja gå härifrån, säger Patrick Carlsson.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.