Nyheter

Hallå där Jens Byhlin

... kökschef på Restaurang Mat och Vin vid Kallbadhuset i Ulricehamn, som tillsammans med det lokala mikrobryggeriet Marbäcks öl har tagit fram sitt alldeles eget husöl.
Nyheter • Publicerad 6 juli 2013
Foto: 
Foto: 

Hur gick processen till?

– Vi hade ett husöl tidigare, men det såldes på andra ställen också. Vi ville ha något eget. Så jag kontaktade Marbäcks öl och satt ner med Tomas och förklarade hur jag ville ha det. Sedan bryggdes en provsats av ölet och det blev fantastiskt.

Hur smakar ölet?

– Det är en American Pale Ale med en lite karamellig ton som kommer från malten. Det är lätt att tycka om, det är inget extremt öl på något vis.

Hur kommer det här samarbetet att utvecklas?

– Än så länge har vi gjort en sats där vi på restaurangen tingat alla flaskor. Vi är jättenöjda och hoppas att det här samarbetet ska fortsätta.

Hur känns det att ha ett eget husöl?

– Det är roligt. Jag har gjort etiketten själv och titeln på ölet säger ju rätt mycket - "I have my own local beer."

Agnes Eskilsson
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.