Annons
Nyheter

Håkan Jacobsson lämnar kommunen

Utvecklingschef Håkan Jacobsson, 55 år och mångårig medarbetare i Ulricehamns kommun, lämnar sitt arbete för ny anställning i Falköpings kommun.
Nyheter • Publicerad 28 maj 2011

Det är efter 21 år, med olika uppdrag i kommunen, som Håkan Jacobsson fått ett nytt jobb som stadsbyggnadschef i Falköpings kommun.

– Det är annorlunda på ett sätt, men samtidigt handlar även detta om utvecklingsfrågor, med inriktning på fysisk planering, säger Håkan Jacobsson.

Annons

Han tillträder tjänsten i slutet av augusti.

Håkan Jacobsson kan se tillbaka på en lång karriär inom Ulricehamns kommun, där utvecklingsfrågor samt fysisk planering löpt som en röd tråd genom de arbetsuppgifter han haft.

Det började 1990 då han fick jobb som planeringssekreterare.

– Uppgifterna handlade om befolkningsstatistik och översiktsplanering. När sedan min chef slutade fick jag hans tjänst som planeringschef.

Sedermera har Håkan Jacobsson haft anställning som förvaltningschef vid miljö- och samhällsbyggnadskontoret. De senaste åren har han ingått i utvecklingsenheten, där han arbetat som utvecklingschef.

Sedan den nya organisationen trädde i kraft, ingår han även i kommunledningsstaben.

Parallellt med detta har han i egenskap av representant för Ulricehamns kommun varit aktiv inom en rad projekt, exempelvis Näring Sjuhärad. Mycket engagemang har han även lagt på projektet Götalandsbanan, bland annat som projektledare.

Huruvida detta kommer att fortsätta då han byter arbetsgivare är i nuläget oklart.

Var är det då du efter alla dessa år särskilt kommer ihåg?

– Det så kallade LIP-projektet var riktigt roligt. Med statliga pengar till miljö- och energisatsningar gav det konkreta effekter som vi ser i dag. Jag tänker på banvallarna, på biogasstationen samt på utbyggnaden av fjärrvärme. Arbetet med R40 tänker jag också på. Samt naturligtvis på satsningen på Lassalyckan, som i och för sig är en effekt av riksväg 40.

Annons

Varför har du satsat på nytt jobb?

– Jag såg att jobbet i Falköping blivit ledigt. Ungefär samtidigt gick arbetet med ny organisation i Ulricehamns kommun igång. Det blev naturligt att i det läget fundera över om man ville göra något annat.

– Det är inte så att jag flyr från kommunen, men med tanke på att jag varit här ganska länge, blev det sammantaget en möjlighet och ett bra tillfälle att göra något annat.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons