Nyheter

Hade tre hekto amfetamin

En man i 55-årsåldern åtalas nu misstänkt för att ha innehaft över 300 gram amfetamin med syfte att sälja det.
Nyheter • Publicerad 30 oktober 2014

Det var den 24 september i år som polisen befann sig på en gata i Svenljunga eftersom man misstänkte att det pågick narkotikaförsäljning där.

När man skulle kontrollera en lägenhet öppnade den nu misstänkte mannen. Han visade tecken på att vara påverkad av narkotika och polisen undersökte lägenheten närmare.

Polisen hittade bland annat en stor mängd amfetamin, en våg och små påsar. Polisen hittar också mannens telefon där det finns telefonnummer till flera för polisen kända missbrukare.

Senare undersökte man även mannens egen lägenhet på en mindre ort i Ulricehamns kommun och hittade då ytterligare narkotika.

Mannen anhölls och har suttit frihetsberövad sedan dess. Nu åtalas han alltså misstänkt för att ha förvärvat och innehaft 320 gram amfetamin samt 3 gram cannabis. Enligt åklagaren har han haft för avsikt att sälja narkotika.

Mannen har erkänt innehav men nekar till att han har tänkt sälja narkotika.

Anders Rosenberg
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.