Nyheter

Gymägare fortfarande borta

Konkursförvaltaren har fortfarande inte kommit i kontakt med ägaren till Lidéns gym, som gick i konkurs för en månad sedan.
Nyheter • Publicerad 4 december 2013

– Han lyser med sin frånvaro. Vi har försökt att nå honom på de sätt vi kan. Det finns indikationer på att han kanske är utomlands men det är inget vi har fått bekräftat, säger advokat Sven-Inge Sandberg som är konkursförvaltare.

Det var alltså för en månad sedan som företaget på egen begäran ansökte om konkurs hos tingsrätten i Borås. Strax efteråt konstaterade konkursförvaltaren att företagets konton var utnyttjade fullt ut. Bokföringen var borta och företagets ägare gick inte att nå.

Nu försöker konkursförvaltaren att reda ut företagets affärer så gott det går med den information som finns. Bland annat har man kunnat konstatera att det mesta som fanns i lokalen var leasat.

Ägaren till ett företag som går i konkurs är enligt lagen skyldig att bistå förvaltaren med uppgifter. Sven-Inge Sandberg vet inte varför ägaren nu håller sig undan.

Strax innan företaget ansökte om konkurs skedde skadegörelse och stöld i företagets lokaler.

Kan det vara så att företagets ägare håller sig undan eftersom han är hotad?

– Det är i så fall inget som har nått oss, säger Sven-Inge Sandberg.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.