Annons
Nyheter

Gustav Örn väntar på inbjudan

I oktober nästa år har filmen Jägarna 2 premiär. Huvudrollsinnehavarna kommer ha kläder på sig från Länghemsföretaget Swedteam.
Nyheter • Publicerad 5 oktober 2010
Gustav Örn hoppas få komma på biopremiären i oktober nästa år och se sina kläder på vita duken.
Gustav Örn hoppas få komma på biopremiären i oktober nästa år och se sina kläder på vita duken.Foto: Pernilla Rudenwall Petrie
Lite så här kanske Peter Stormare kan se ut på bioduken i oktober nästa år. Men Gustav Örn är hemlighetsfull när det kommer till hans produktplacering i filmen Jägarna 2.
Lite så här kanske Peter Stormare kan se ut på bioduken i oktober nästa år. Men Gustav Örn är hemlighetsfull när det kommer till hans produktplacering i filmen Jägarna 2.Foto: Pernilla Rudenwall Petrie

Gustav Örn, vd på Swedteam i Länghem berättar:

– Kjell Sundvalls syster Karin hörde av sig för ett halvår sedan och frågade om vi ville vara med och sponsra filmen med jaktkläder. Vi funderade på hur vi skulle göra, men sa till sist ja. Därefter kom hon ner med mått och bilder och valde ut kläder ur hela vår kollektion.

Annons

Den första Jägarfilmen var inte helt okontroversiell, ett faktum att diskutera innan företaget bestämde sig för att delta i filmen.

– Men vi kom fram till att det är karaktärerna i filmen som är elaka, inte våra kläder. Och vi vill ju synas för en bred publik i allmänhet och för jägare i synnerhet. Vi tror att filmen kommer att ses av många jägare.

En specialjacka har tagits fram för att passa Peter Stormare som har en av de stora rollerna. Hur den ser ut är förstås hemligt, fast Gustav kan berätta att den har Swedteams speciella kamouflagemönster som heter real tree.

– Normalt sett är jaktkläder gröna, men vi är marknadsledande på kamouflagefärg, så det är väl främst de kläderna vi hoppas synas med, även om det kommer finnas en del grönt också.

Andra som kommer bära Länghemskläder är Rolf Lassgård, som har rollen som Stockholmspolisen. Killen som kommer spela Peter Stormares son har också kläder från Länghem.

I veckan ska Lars Rosenqvist från företaget åka till Överkalix, där filmen spelas in, för att kontrollera hur kläderna används samt fotografera det som händer. Det är sådant som kommer användas i reklamsammanhang om ett år.

Kul?

– Det är jätteskoj! Skitskoj faktiskt. Det är roligt för oss på firman, det blir lite snack i branschen och jag hoppas det ska gynna butikerna som är våra kunder.

Jägarna är en svensk thriller från 1996 i regi av Kjell Sundvall med Rolf Lassgård och Lennart Jähkel i huvudrollerna. Filmen hade Sverigepremiär den 31 januari 1996.

Jägarna inspirerades av ett verkligt fall av organiserad tjuvjakt i Norrbotten, den så kallade . Inför filmen tog Sundvall kontakt med den i jakt- och hothärvan utpekade Harald Holmqvist för att samla material till filmen.

Handling:

Erik har jobbat som polis i Stockholm i många år men återvänder till hembygden i . Erik börjar nysta i de fall av tjuvjakt på älg och ren som har pågått en längre tid och som den lokala polisen har nonchalerat. Den lilla byn filmen utspelar sig i är korrumperad och styrs till viss del av egna lagar, så därför väcker inte Eriks efterforskningar direkt några positiva reaktioner. Det visar sig snart att Eriks egen bror är inblandad och härvan tar sig allt större konsekvenser.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons