Annons
Nyheter

Günthers låter kunderna välja semla till fettisdagen

Günthers testar ett nytt grepp och låter kunderna få skicka in förslag på sina egna drömsemlor. Konditoriet kommer sedan att sälja det vinnande bidraget på fettisdagen.
– Jag tycker det var en riktigt kul grej att ha, säger ägaren Philip Koerffer.
Ulricehamn • Publicerad 3 februari 2021 • Uppdaterad 26 februari 2021
Några av semlorna i Günthers normala utbud. Snart kommer ytterligare en variant, på förslag från kunderna.
Några av semlorna i Günthers normala utbud. Snart kommer ytterligare en variant, på förslag från kunderna.Foto: Ted Petersson

Konditoriet Günthers i Ulricehamn har sedan en tid en tävling där kunderna ska skicka in en semla som de tycker vore kul att få bakad.

– Det var min syster som kom med idén. Jag tyckte det var en riktigt kul grej att ha, säger Philip Koerffer.

Toscasemla.
Toscasemla.Foto: Pernilla Rudenwall
Annons

Tävlingen har varit en succé för konditoriet. Över 50 förslag på semlor har skickats in. Philip Koerffer trodde inte att så många skulle vara intresserade.

– Det kommer in flera förslag på min mejl varje dag. Det kommer säkert några stycken i timmen. Ett av de roligaste förslagen är stekt biff med vispat smör i semlan. Vi har även fått in många förslag om en lakritssemla, men den är ju inte så ovanlig som biffsemlan, säger Philip.

Philip Koerffer fyller botten på en semmelvariant med chokladfyllning.
Philip Koerffer fyller botten på en semmelvariant med chokladfyllning.Foto: Ted Petersson

Hur utser ni vinnaren?

– Jag kommer att välja ut några semlor som jag tycker är bra och sedan baka dem. Jag kommer sedan att ta hem semlorna till familjen. Vi kommer smaka på dem tillsammans och utse en vinnare.

Vinnaren kommer att få chansen att få vara med och göra semlan med hjälp av Philip Koerffer.

Foto: Pernilla Rudenwall
Ted PeterssonSkicka e-post
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons