Annons
Nyheter
Vistområdet kan få nybyggnation. I en ny detaljplan finns plats för 15 nya villor vid Fotåsen.
Nyheter • Publicerad 11 november 2010
Foto: 
Foto: 

Miljö- och byggnämnden tog detaljplanen för Vist 10:39 i tisdags. Det innebär att ett bostadsområde med 15 nya villor kan uppföras vid Fotåsen. Kommunen har köpt loss den privata mark som krävdes för att detaljplanen skulle kunna genomföras. Planförslaget har varit ute på samråd i somras och inga större invändningar har kommit in.

Kommunen kan välja att sälja tomterna till enskilda personer eller till en exploatör och genomförandet av planen kan inledas under 2011. Genomförandetiden är 15 år från den dag då planen vinner laga kraft, vilket kan ske om fyra till fem veckor. I dagsläget har ännu ingen speciell exploatör visat intresse för tomterna.

Annons

– Nä, men det hoppas vi ju att det kommer, naturligtvis. Där uppe är en fantastisk utsikt, säger Mikael Zsiga, mark- och exploateringsansvarig på Ulricehamns kommun.

Kommunen måste ha budget för att bygga väg upp till området innan tomterna kan börja säljas.

En del av Fotåsenområdet köptes upp av kommunen från Henrikssons blomstergrossist AB och i det köpet ingick även marken där det gamla växthuset låg. Vad man ska göra med den marken är fortfarande inte klart.

– Det enda vi har sagt är att man måste exploatera ganska mycket för att få ekonomi i det, det räcker inte med att bygga villor, säger Mikael Zsiga.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons