Nyheter

Grönahögs biblioteksfilial räddas

Nu väcks förhoppningar om att rädda kvar biblioteksfilialen i Grönahög.
Nyheter • Publicerad 30 april 2011

Det är Grönahögs bygdegårdsförening som tittat på frågan och lagt fram ett förslag till lösning. Det har skett i dialog med kommunens kulturarbetare (tidigare kulturförvaltningen).

Genom att flytta biblioteksfilialen till bottenplan på bygdegården i Grönahög, klaras kravet på tillgänglighet.

Bristande tillgänglighet var annars en av faktorerna som vägts in i förslaget att stänga Grönahögs biblioteksfilial.

Som UT berättade i tisdags finns förslag att lägga ner ytterligare filialer i kommunen. Beslut i frågan tas den 9 maj.

Diskussioner förs nu mellan bygdegårdsföreningen i Grönahög och kommunen.

Lars Holmin, kommunstyrelsens ordförande, säger att initiativet från bygdegårdsföreningen innebär att förslaget till kommunstyrelsen nu blir att inte lägga ner filialen.

– På orterna där de andra filialerna som berörs finns skolbibliotek. Men så är inte fallet i Grönahög, så konsekvensen skulle då bli att hela biblioteksverksamheten försvinner på den orten.

– Genom förslaget från bygdegårdsföreningen ser det ut som om vi klarar tillgängligheten. Det viktiga är att den verksamhet som kommunen driver sker med kvalitet. Därför blir förslaget att inte lägga ner filialen, säger Lars Holmin.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.