Nyheter

God vård vid Ungbo

En inspektion vid Ungbo i Ulricehamn nyligen visar att den vård som ges är av god kvalitet.
Nyheter • Publicerad 21 december 2011

Det är socialstyrelsen som i början av december gjorde en oanmäld inspektion i enlighet med socialtjänstlagen.

Bedömningen är att verksamheten bedrivs i en inbjudande miljö. Kvaliteten på den vård och omsorg som bedrivs är god.

Enligt socialstyrelsens bedömning uppfyller Ungbo lagstiftningens krav i de delar som tillsynen avser. Det framkommer att ungdomarna uppfattas som delaktiga i den planering som berör dem.

– Den ungdom som ville prata med oss tror att alla ungdomar som bor på Ungbo känner sig trygga och att alla känner sig delaktiga i den vård som ges, skriver socialstyrelsen.

– Ungdomen vi pratade med kände till att det fanns en genomförandeplan, ungdomen hade också tagit del av den och tyckte att den var bra.

Som UT tidigare berättat har Ungbo flyttat till nya lokaler i somras. Enligt samordnaren fungerar de nya lokalerna mycket bra.

Bedömningen är att det är ett gott klimat i ungdomsgruppen och att de förändringar som gjorts sedan förra tillsynen varit positiva och utvecklande.

I dag är det fullbelagt vid Ungbo med sex ungdomar i åldrarna 14-17 år. Två av dessa är ensamkommande barn som väntar på placering i ett familjehem.

Planer finns på att skaffa satellitlägenheter kopplade till Ungbo.

Vid förra inspektionen vid Ungbo framkom att dokumentationen var rörig och svår att följa. I dag finns ett nytt system som enligt samordnaren kommer att fungera bättre.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.