Annons
Nyheter

Globalt företag i nya lokaler

Från klassiskt verkstadsföretag till systemleverantör. Från små kunder till stora, spridda över världen. I torsdags invigdes företagets största investering någonsin – den nya anläggningen på Rönnåsen.
Nyheter • Publicerad 12 september 2014
Tord Andersson, tidigare vd, och Ulrika Geeraedts, vd för Nuab, klippte gemensamt det blågula bandet.FOTO: bo högborn
Tord Andersson, tidigare vd, och Ulrika Geeraedts, vd för Nuab, klippte gemensamt det blågula bandet.FOTO: bo högbornFoto: 

Det handlar om AP&T, bygdens kanske mest internationella företag och med en närmast osannolik tillväxt – från en halv till en hel miljard på bara några år.

I AP&T:s beskrivning av den egna verksamheten heter det ”forskning och utveckling samt konstruktion och tillverkning av produktionslösningar för avancerad plåtformning”.

Annons

– Vår strategi är att leverera kompletta produktionslösningar. Om en kund säger ”jag har ett problem, lös det åt mig”, så gör vi det. Och vi gör rubbet.

Per Josefsson är försäljnings- och marknadschef på AP&T, och han har varit med om den utveckling som gått från lokala småkunder i Sverige till stora, globala kunder, spridda över i stort sett hela världen.

Och det är inga små affärer det handlar om numera – mellan tio och hundra miljoner är spannet. Fordonsindustrin, bland andra Volvo och Fiat, är den i särklass största kundgruppen och svarar för 70 procent av omsättningen.

AP&T har haft en del av verksamheten förlagd till Blidsberg, men i och med att den nya anläggningen på Rönnäsen tagits i bruk, har den avvecklats. Dessutom flyttade huvudkontoret i april från Tranemo till Ulricehamn.

– Men vi har inga planer på att lämna Tranemo. Det skulle heller inte gå, de maskiner som finns där är så tunga att de är omöjliga att flytta, säger Per Josefsson.

I torsdags invigdes den nya anläggningen i Ulricehamn med 150 inbjudna gäster – medarbetare, leverantörer och kunder – som bland annat fick se företagets senaste satsning – ett center för forskning och utveckling, bara det en satsning på omkring 40 miljoner. Här ska man arbeta med att vidareutveckla dagens teknik, men inte minst testa framtidslösningar. Centret hyrs också ut till kunder.

Invigningsprogrammet sträckte sig över två dagar och innehöll även föredrag och ett flertal seminarier, en verksamhet som AP&T har satsat på och vidareutvecklat de senaste fem, sex åren.

Det blågula bandet klipptes gemenamt av Tord Andersson, tidigare vd, och Ulrika Geeraedts, vd för näringsliv Ulricehamn AB. Båda stod också på talarlistan tillsammans med Magnus Baarman, vd på AP&T sedan ett år, och Bengt A. Dahl, styrelseordförande i ägargruppen Fairford.

Anlägningen på Rönnåsgatan 3A är 11 000 kvadratmeter stor. 3 000 av dessa är kontor, 7 000 produktionshallar och 1 000 personalutrymmen. Totalt handlar det om en investering på runt 100 miljoner kronor.

Bo Högborn
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons