Annons
Nyheter

Glada miner efter festivalens första kväll

Uports första kväll förlöpte utan problem.
– Jag är totalnöjd, säger Sebastian Andersson.
Nyheter • Publicerad 3 augusti 2013

Fredagskvällen på Uport var problemfri ur polisiär synpunkt. Kvällen var lugnare än en vanlig fredagskväll i Ulricehamn, enligt ordningsvakt Ulf Nordin.

– Jag har varit vakt i 20 år och detta är det absolut bästa upplägget jag har varit med om. Det är helt suveränt, säger han.

Annons

Ulf Nordin tycker att de spridda åldrarna på besökarna och tillgången till mat och kaffe gör festivalen till ett väl fungerande koncept. Under fredagen var det en del småtjafs mellan några besökare, men det gick aldrig så långt att någon behövde kastas ut från området. En förfriskad person trillade dock i sjön under kvällen, men skadades inte.

När UT når arrangör Sebastian Andersson vid tretiden på lördagseftermiddagen berättar han att det är några hundra biljetter kvar, men att man räknar med att de tar slut under eftermiddagen.

– Jag är totalnöjd. Allt har klaffat. Men nu har vi en kväll kvar, än är det inte över.

Sebastian ser själv mest fram emot Teddybears spelning under lördagskvällen.

– Efter den spelningen kör vi en segerdans, då är vi klara! säger han med ett skratt.

Agnes Eskilsson/Lisa Jalakas

Se UT:s bilder från lördagseftermiddagen i bildspelen.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons