Annons
Nyheter

Generationsskifte i Hökerum Bygg AB

I februari lämnar Sigvard Ståhl formellt över ägandet i byggföretaget Hökerum Bygg AB till barnen Linda och Viktor.
Nyheter • Publicerad 18 januari 2011

Det sker genom att han säljer sina andelar i företaget till de båda. Sedan tidigare äger sonen Fredrik en del av företaget. Tillsammans kommer trion att driva verksamheten. Fredrik tar över som vd.

Sigvard Ståhl kommer även i fortsättningen att delvis jobba kvar i företaget. Han sitter även med i styrelsen.

Annons

– Jag är 59 år, fyller 60 i år och tycker att det nu är dags att lämna över. Dessutom märker jag att verksamheten fungerar lika bra utan mig, förklarar Sigvard Ståhl.

Hur känns en sådan insikt?

– Det är väl skönt på sätt och vis. Jag var 39 år då jag tog över företaget och nu är min äldste son Fredrik 39 år. Så det passar ganska bra.

Förändringen har förberetts ett tag genom att Sigvard Ståhl undan för undan släppt ifrån sig uppgifter i företaget. Han berättar att han ser samma utveckling i flera andra företag som Hökerum Bygg jobbar mot.

– Det är generationsskiften på gång lite varstans. För egen del tycker jag att det roligt att mina tre barn kan ta över och svara för de olika funktionerna i företaget.

Hökerum Bygg har i dag 78 anställda och bygger omkring 500 lägenheter per år. Årsomsättningen ligger på ca 600 miljoner kronor. Produktionen fördelas mellan egna bostadsrättsprojekt och totalentreprenader.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons