Annons
Nyheter

Gående kvinna mystiskt skadad:Polisen ber om allmänhetens hjälp

Polisen misstänker att en kvinna blev påkörd på ett övergångsställe i Ulricehamn förra onsdagen. Då det helt saknas vittnen till händelsen vädjar polisens utredare nu om hjälp.
Nyheter • Publicerad 15 november 2014

Strax efter klockan 18 förra onsdagen larmades ambulans, polis och räddningstjänsten till rondellen vid Lidl i Ulricehamn. På gatan låg en skadad kvinna som var kraftigt omtöcknad.

UT skrev om händelsen i notisform och konstaterade att det var oklart om kvinnan blivit påkörd eller om hon drabbats av någon form av sjukdom. Nu en vecka senare råder fortfarande stora oklarheter kring händelsen. Då polisen misstänker att kvinnan blivit påkörd ber man nu alla som eventuellt sett något att höra av sig.

Annons

– Jag fick det här på mitt bord i går (läs torsdag) och ser absolut en möjlighet att utreda detta vidare. Kvinnan som är i 70-årsåldern säger sig vara säker på att hon gått på övergångstället och hon anträffas sedan liggande på marken 2-3 meter framför övergångsstället. Kvinnan kom nedifrån Jehovas vittnen och OK/Q8 och hon har ordentliga skador på höger sida av kroppen. Även det talar för någon form av yttre våld, säger Anci Nilsson som är utredare vid Trafikpolisen i Borås.

Vad säger kvinnan själv?

– Att hon och stod och väntade på att fyra eller fem bilar passerade innan hon gick ut på övergångstället. Hon stannade på mitten och såg ljuslyktor uppåt banken till. Efter att hon konstaterat att hon hinner över så minns hon inget mer.

Finns det någon sjukdomsbild?

– Nej, inte vad vi kan bedöma. Vi ser inte en sådan förklaring till händelsen.

Den skadade kvinnan var klädd i svart regnrock och blåjeans. Hon hade en skidstav i ena handen och bar en kasse på axeln. Hon är under medellängd.

– Det är viktigt för kvinnan och viktigt för utredningen att vi får reda på vad som hänt. Är det någon som sett händelsen eller något runt omkring den så vill vi gärna ha kontakt, avslutar Anci Nilsson.

Har du sett något kring olyckan? Trafikpolisen i Borås nås på nummer 010-565 85 81.

Henrik Erickson
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons