Annons
Nyheter

Fyra bränder på en vecka

På kort tid har det skett fyra bränder i Ulricehamn, varav en av dem höll på att förstöra Folkets hus.
Nyheter • Publicerad 2 mars 2012
Raimo Immonen från Sita städar upp efter den anlagda branden på Fridhemsgatan och byter ut det förstörda sopkärlet.
Raimo Immonen från Sita städar upp efter den anlagda branden på Fridhemsgatan och byter ut det förstörda sopkärlet.Foto: Pernilla Rudenwall Petrie

Alla bränder misstänks vara anlagda och utreds nu av polisen. Tre av dem rubriceras som skadegörelse genom brand. Vid den fjärde fanns det alltså risk för spridning och den rubriceras därför som mordbrand.

– Det är alltid oroväckande när det är bränder och vi tar det på stort allvar. Vi kanske måste öka vår närvaro i centrum nattetid, säger Stefan Gustafsson på polisen i Ulricehamn.

Annons

Den första branden var i en soptunna och skedde i slutet av förra veckan på Järnvägstorget.

På tisdagskvällen brann det alltså i en soptunna vid folkets hus. Natten till torsdagen brann det två gånger, först vid tolvtiden i en container vid den södra delen av Storgatan, sedan vid tretiden ännu lite mer söderut, i en soptunna vid Fridhemsgatan.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons