Nyheter

Fullt röj i Stadsparken

I går och i dag röjs det rejält i Stadsparken i Ulricehamn. Det är Skogsstyrelsen som tar bort sly för att parken inte ska växa igen.
Nyheter • Publicerad 9 oktober 2014
Omar Mouafaq arbetar för Skogsstyrelsen som just nu röjer sly och större träd i Stadsparken. FOTO: Henrik Erickson
Omar Mouafaq arbetar för Skogsstyrelsen som just nu röjer sly och större träd i Stadsparken. FOTO: Henrik EricksonFoto: 

Ungefär vart fjärde år behöver en stor park som Stadsparken i Ulricehamn en översyn vad gäller växtlighet. En sådan pågår i dagarna och det är Skogsstyrelsen som utför arbetet.

– Vi rensar ut lägre vegetation och räknar med att det arbetet tar två dagar, säger Tony Andersson på Skogsstyrelsen.

– I dag (läs onsdag) har vi varit i området kring tennisbanorna och i morgon torsdag kommer vi att hålla till innanför staketet där många rastar sina hundar.

Det kan vara så att kommunen också vill ha ned några större träd i parken. Det skulle bestämmas senare under onsdagen.

– Tennisklubben har visst önskat det men det där har inte vi med att göra, säger Tony Andersson.

Skogsstyrelsen arbetsstyrka i Stadsparken ingår i projektet Gröna jobb, något som UT skrivit om tidigare. Gröna jobb är ett samarbete mellan Arbetsförmedlingen och Skogsstyrelsen och det är långtidsarbetslösa som får möjlighet till arbete. Avtalet om Gröna jobb går snart ut och läget för verksamheten är just nu osäkert.

– Vi väntar på besked om vad den nya regeringen har för planer. Just nu är det många som svävar i ovisshet, säger Tony Andersson som hoppas på någon form av fortsättning.

– De som är med i projektet gör en nyttig insats och får en riktig lön. Det finns hur mycket natur som helst som mår bra av lite skötsel.

Efter Stadsparkinsatsen flyttar sig de gröna jobbarna till banvallen. Det arbetet inleds i Hökerum på måndag.

Henrik Erickson
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.