Annons
Nyheter

Fullmäktiges stolar till Röshult

Kommunens försök att sälja de före detta fullmäktigestolarna ser nu ut att gå i stöpet.
Inget bra bud har inkommit, vilket talar för att stolarna istället magasineras i Röshult.
Nyheter • Publicerad 11 februari 2011

Lokalen i Röshult finns i en före detta industribyggnad. Där har Ulricehamns kommun redan hyrt in sig för att förvara föremål från det ur miljösynpunkt utdömda Ulricehamns museum.

Nu ser det ut som om samlingen i Röshult kompletteras med det 50-tal stolar som fram tills nu använts vid kommunfullmäktiges sammanträden.

Annons

Bakgrunden till denna utveckling är de protester som kommunens försök att sälja stolarna har mötts med. Som UT tidigare berättat försöker kommunen sedan några veckor tillbaka sälja stolarna via köp- och säljsajten Blocket. Hittills utan att någon försäljning blivit av.

– Genom att vi fått så många reaktioner på detta har frågan blivit politisk, medger kommunalrådet Lars Holmin (M).

– För oss handlar det inte om pengarna i första hand, utan om vad stolarna kommer att användas till. Därför har vi velat ha en köpare som kan ta hand om samlingen på ett bra sätt.

Så ni har fått bud?

– Ja, men utifrån vad jag nyss sa var det inget bud som vi ville anta.

Eventuella köpare har nu helgen på sig. I början av nästa vecka träffas det samlade presidiet (politiska ledningen för kommunstyrelsen och kommunfullmäktige) för att diskutera frågan. I nuläget tyder allt på att stolarna inte säljs, utan istället flyttas till Röshult.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons