Nyheter

Fuktskador i herrarnas dusch

Herrarnas bastu i kallbadhuset är stängd på grund av fuktproblem. Nu får män och kvinnor turas om i damernas avdelning.
Nyheter • Publicerad 16 februari 2012
Krister Danielsson och Sven Jönsson vid reparation vid herrarnas bastu i kallbadhuset.
Krister Danielsson och Sven Jönsson vid reparation vid herrarnas bastu i kallbadhuset.Foto: Bernt Carlsson

För några veckor sedan upptäcktes en spricka i golvmattan i herrarnas dusch. Hantverkare tillkallades, och först blev det en lindrig diagnos. En bit av mattan byttes ut mot en ny, men en kort tid efteråt blev skadorna synliga igen.

– Dagen efter såg vi att det började bubbla sig. Det visade sig att fukten hade spridit sig mycket längre under golvet än man först trodde, säger Sven Jönsson som är med i kallbadhusföreningens styrelse.

Sedan i tisdags pågår arbete med att ta bort golvmattan och delar av väggarna i herrarnas dusch samt att återställa det till helt skick.

Renoveringen beräknas ta ungefär två veckor. Under den tiden får badgästerna samsas om damernas bastu. Män och kvinnor får basta varannan dag, har föreningen bestämt för att det ska bli så rättvist som möjligt.

Vad innebär det här ekonomiskt för föreningen?

– Vi vet inte helt säkert än, vi får avvakta och se. Självrisken är hög, men vi hoppas att vi ska klara det här.

Är ni säkra på att damernas dusch och bastu har klarat sig utan fuktskador?

– Ja, vi har gått över alla sömmar i mattan. Det ser helt okej ut. Vi ska kontrollera det här oftare i framtiden. Byggnaden står ju på pålar och är byggd av trä, så det är naturligt att det rör på sig.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.