Annons
Nyheter

Fritidsbarnen ordnade helkväll

Barnen hade ordnat allt från teaterrepliker till tipspromenadsfrågor när Hössna fritidshem bjöd in till Ha kul-kväll i veckan.
Nyheter • Publicerad 12 november 2010
Elin Winter, Lova Asplund och Emma Ekvall framförde tillsammans en hårdrocksinspirerad dans med inslag av "headbanging".
Elin Winter, Lova Asplund och Emma Ekvall framförde tillsammans en hårdrocksinspirerad dans med inslag av "headbanging".Foto: Henrik Erickson
Tess Olander, Alfred Andersson, Lova Asplund och Ellen Ferm hade skrivit en egen teater.
Tess Olander, Alfred Andersson, Lova Asplund och Ellen Ferm hade skrivit en egen teater.Foto: Henrik Erickson

Nästan 100 personer kom till Hössna skola i onsdags kväll då fritidshemmet bjöd på ett minst sagt omfattande program. Teaterpjäser, dansuppvisningar, musik, tipspromenad och fika, för att nämna ett urval av programpunkterna.

– Vi brukar ha sådana här evenemang då och då men nu var det längesedan. Vi tyckte det var dags att göra något kul, säger Lena Höglund på Hössna fritidshem.

Annons

Fritidsbarnen hade förberett allt på egen hand. Programmet var helt styrt av deras intressen.

– Tipspromenad var något som många ville ha och så fick det bli. Alla fick gå med ficklampa i mörkret, säger Lena Höglund.

Till fikat hade barn och personal bakat under lovdagarna förra veckan. Inkomsterna som fikat inbringade kommer barnen till del på något sätt framöver.

– Det blir inte så mycket men något nyttigt ska vi göra för pengarna, säger Lena Höglund.

Många föräldrar och syskon kom, trots att det härjar både magsjuka och influensa i Hössna för tillfället.

– Vi är jättenöjda med uppslutningen, avslutar Lena Höglund.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons