Annons
Nyheter

Frikänns för grov misshandel

Tre män som åtalades för grov misshandel efter ett större bråk i Ulricehamn för nästan tre år sedan frikänns nu av Borås tingsrätt.
Nyheter • Publicerad 24 april 2013

En av de åtalade döms dock, för en misshandel som skett vid ett annat tillfälle, till villkorlig dom med samhällstjänst i femtio timmar.

Det hela handlar till en början om ett bråk i november 2010 som började på en restaurang och sedan fortsatte ute på stan. Tre män misstänktes ha gett sig på en annan man genom att slå och sparka honom.

Annons

Händelsen ska ha varit tumultartad och flera personer var inblandade, varav många var berusade.

Tingsrätten konstaterar att det finns vittnesuppgifter som stödjer att offret legat på marken och blivit misshandlad med bland annat sparkar.

Dock skriver man också att mannens skador inte stämmer med vad han har uppgett om hur mycket våld han blev utsatt för. Dessutom pekar rätten på att vittnesuppgifterna går isär när det gäller vilket våld som brukades och vilka som var delaktiga.

Därför kan ingen av de åtalade dömas för brottet.

Även vid det andra tillfället som behandlades av rätten kom polisen till en stökig plats. Där möttes polisen av flera personer som var blodiga i ansiktet och berusade.

En man åtalades efter detta tillfälle för misshandel av fem olika personer. Nu döms han för att ha misshandlat en av dem. I övrigt skriver tingsrätten att det har varit svårt att få någon klar bild av händelseförloppet. Rätten konstaterar också att den åtalade själv utsatts för våld och tillfogats omfattande skador.

Förutom att det råder tvivel om vad som egentligen hänt är det alltså inte uteslutet att den åtalade hade viss rätt till att försvara sig själv.

Därför döms han inte för misshandel av de övriga fyra personerna som åtalet rörde.

Anders Rosenberg
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons