Nyheter

Frias från misshandel efter badplatsdramatik

Mannen åtalades för att ha misshandlat en tioåring som hade dragit ner hans dotter under vattnet vid en badplats. Men tingsrätten anser inte att mannen kan dömas för brott.
Nyheter • Publicerad 27 juni 2011

Dramat utspelade sig vid en av kommunens badplatser förra sommaren. Den åtalade mannen har berättat att en tjej kom fram och bråkade med hans dotter. Hon ska bland annat ha dragit hans dotter i fötterna. Dottern försökte hålla huvudet över vattnet men åkte ner gång på gång. Hon ska ha ropat efter honom på hjälp.

Tioåringen har sagt att hon lekte, och drog den andra tjejen lite i benet men att den andra tjejen skrattade.

Tingsrätten konstaterar att mannens uppgifter är trovärdiga. Mannens agerande föregicks alltså av att hans dotter ropade på hjälp efter att ha blivit neddragen under vatten.

Mannen hävdar att han sedan har tagit tag i tioåringens överarmar och gett henne en tillrättavisning. Han hävdar också att han har agerat i nödvärn, och att han inte kunde kontrollera sig på grund av det som hände med hans dotter.

Tioåringen hävdar att mannen tryckte upp henne mot en brygga, höll henne om överarmarna och sedan tog stryptag på henne.

Tingsrätten anser att bådas berättelser framstår som trovärdiga, men att det inte har kommit fram tillräckligt med uppgifter i utredningen för att det ska vara helt säkert att mannen har gjort sig skyldig till misshandel.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.