Nyheter

Frias för misshandel

En man i 30-årsåldern åtalades för att vid flera tillfällen ha hotat och misshandlat sin sambo. Nu frias han på alla punkter utom ett fall av hot.
Nyheter • Publicerad 10 maj 2014

Mannen åtalades för grov kvinnofridskränkning. Bland annat sades han ha hotat skära halsen av kvinnans son. Vid ett tillfälle sades han ha släpat kvinnan i håret uppför en trappa in i sovrummet, där han ska ha slagit och tagit stryptag på kvinnan.

Tingsrätten konstaterar att parets relation uppenbart varit turbulent. Rätten konstaterar också att kvinnas uppgifter är mer trovärdiga än mannens. Kvinnan har lämnat en detaljerad och trovärdig berättelse. Men eftersom de vittnen som åklagaren kallat inte dök upp saknas det stödbevisning. Kvinnas berättelse utgör alltså den enda bevisningen på de flesta åtalspunkterna.

Det som återstår är ett åtal om hot där mannen har skickat en bild på ett antal knivar till kvinnan.

Mannen har förnekat brott och sagt att det är falska anklagelser på grund av de bådas bråk om pengar. Han har skickat bilden på knivarna men det var inget hot utan en bild på en present han fått från ett företag.

Mannen döms alltså bara för ett fall av olaga hot och ska för det betala dagsböter på totalt 4 000 kronor. Han ska också betala skadestånd på 5 000 kronor till kvinnan.

Anders Rosenberg
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.