Nyheter
Det var uppdukat för fest på Kullens äldreboende inför det kungliga bröllopet i helgen. Men natten till lördag blev deras tv stulen. Ett lokalt företag blev räddare i nöden.
Nyheter • Publicerad 21 juni 2010
Anna-Greta Hyll är en av de boende på Kullen och hon är glad att kunna se på tv trots helgen stöld.
Anna-Greta Hyll är en av de boende på Kullen och hon är glad att kunna se på tv trots helgen stöld.Foto: Samuel Teglund

Natten mellan fredag och lördag tog sig några personer in på Kullens äldreboende och stal den flera år gamla tv:n. En av de boende ska genom sitt fönster ha sett två personer bära ut ett föremål på två stavar vid halv fyra-tiden. Polisen hade på måndagen ännu inte börjat undersöka fallet men dörrarna på Kullen skyddas med kodlås vars koder bara de boende, anhöriga, personalen och ett fåtal andra har tillgång till.

- Vi hade gjort i ordning lite fest inför kronprinsessans bröllop med god mat, pynt och tårta och så skulle vi följa det som hände i Stockholm på tv. Men när personalen kom på morgonen så var tv:n borta. Många av de boende hade sett fram så emot det här firandet och det kändes så oerhört tråkigt, säger Gun-Britt Wedemalm som är verksamhetschef på Kullens äldreboende.

Men festligheterna kunde trots allt räddas. Radiocentralen lånade ut en av sina tv-apparater och man kunde så följa hela bröllopsfirandet. Men historien tar inte slut där. Ett dygn senare, på natten mellan lördag och söndag, kom förövarna tillbaka - för att hämta själva upphängningsanordningen till tv:n.

- Det är så fräckt, man kan inte förstå hur någon kan med att göra något sådant här. Det skapar också en oro hos många av de som bor här, säger Gun-Britt Wedemalm.

Huruvida man nu tvingas köpa en ny tv återstår att se, än så länge står den lånade kvar.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.