Annons
Nyheter

FP öppnar för att stänga skolor

Skola, kultur och välfärd är tre områden som Folkpartiet i Ulricehamn särskilt vill lägga kraften på under kommande mandatperiod.
Nyheter • Publicerad 6 september 2014

Att Folkpartiet på nationell nivå pekat ut skolan som en profilfråga är något som lyser igenom även i partiets lokala handlingsprogram för Ulricehamns kommun.

Birgit Andersson (FP) ger några konkreta exempel på förslag inom området: Det gäller individanpassat stöd, både till de elever som har svårt att följa studietakten och till de som kan gå snabbare fram. Varje elev ska även ha tillgång till ett välutrustat skolbibliotek.

Annons

– Detta syftar till att höja kvaliteten. Konkurrensutsättningen inom skolan gör att det är ännu viktigare nu, säger Birgit Andersson.

– Vi som bor utanför centralorten måste förstå att det inte är lätt att få lärare som söker till skolor i de mindre tätorterna.

Konsekvensen blir alltså att ett antal mindre skolor i kommunen måste läggas ner?

– Om lärare och skolledning anser att detta är det bästa för att slå vakt om och höja kvaliteten så blir det följden. Vi vill i första hand lägga resurserna på personal och undervisning, säger Birgit Andersson.

Det blivande nya stadsbiblioteket bör breddas till ett innehåll som kan beskrivas som kulturhus, enligt Folkpartiet. Mötesplats, utställningar - både tillfälliga och permanenta - samt en naturlig plats för turistbyrån är exempel på verksamhet.

Inom välfärdsområdet vill Folkpartiet ge det kommunala bolaget Stubo i uppdrag att bygga ut Kullen till ett trygghetsboende. Dessutom bör ytterligare boende uppföras i direkt anslutning.

Varför har detta inte genomförts redan, under den gångna mandatperioden?

– Investeringar har gjorts både inom förskola och skola. Nu vill vi prioritera även Kulturhus och trygga boenden.

– För att ha råd med välfärdssatsningarna ska vi uppmuntra till flera och växande företag. Detta leder till flera arbetstillfällen och därmed ökande skatteintäkter, säger Birgit Andersson.

Christer Seldevall
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons