Annons
Nyheter
På söndagskvällen vid halvsjutiden blev en man i 55-årsåldern påkörd när han gick längs vägen till Köttkulla. Räddningspersonal kallades till platsen men mannens liv gick inte att rädda och han dog på platsen.
Nyheter • Publicerad 14 november 2010

Personen som körde bilen, en kvinna i 55-årsåldern, är enligt polisen inte misstänkt för brott.

– Föraren har inte alls uppfattat honom. Plötsligt så fanns det bara en man framför bilen, säger Fredrik Zetterlund vid polisen i Ulricehamn.

Annons

Mannen som hade en intellektuell funktionsnedsättning bodde i egen lägenhet på ett gruppboende inne i Ulricehamn. Han skötte sig själv och kom och gick som han ville. Gruppboendet anmälde att han inte kommit tillbaka till sitt hem till polisen på söndagskvällen, men då hade olyckan redan skett.

– Han brukade meddela när han kom tillbaka och när han inte gjorde det så larmade de mig och även polisen, säger Annicka Johansson, enhetschef för det boende där mannen bodde.

Mannen blev påkörd cirka 3,5 kilometer från korsningen Tre rosors väg - väg 1739 mot Köttkulla. Annicka Johansson säger till UT att mannen möjligen tagit fel väg.

– Han hade varit på besök hos en bekant. Den enda förklaring vi kan hitta är att han har tagit fel väg hem och kommit ut på Köttkullavägen av misstag, säger hon.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons