Nyheter

Fortsatta dataproblem stör Apotekets recepthantering

Apoteket AB har fortsatt stora problem med sitt datasystem. Något som påverkar kunder i Ulricehamn.
Nyheter • Publicerad 7 december 2011

Problemen började i förra veckan med ett hårdvarufel hos IT-leverantören Tieto. Hanteringen av receptbelagda mediciner slogs initialt ut helt och allt sedan dess har systemet varit "trögt".

Apoteket på Storgatan i Ulricehamn har påverkats av dataproblemen. Kötiden har i perioder varit längre än normalt och personal har gått runt bland de väntande kunderna och informerat om problemen.

När UT under onsdagen frågar om läget på Apoteket AB i Ulricehamn hänvisar de till bolagets presstjänst. Här säger man att problemen kvarstår.

– Under onsdagsmorgonen fick vi veta att allt skulle fungera men när systemen startades igång var det ändå väldigt långa svarstider. Det går trögt helt enkelt, säger Maria Cserkhalmi som är pressansvarig på Apoteket AB.

När recepthanteringen kommer fungera normalt igen visste man inte under onsdagen.

– Det ser lite olika ut på olika platser i landet och jag kan inte utlova något om just Ulricehamn. Vi jobbar för fullt på att lösa de problem som uppstått och ber om ursäkt om de orsakar problem, säger Maria Cserkhalmi.

Även Bilprovningen har Tieto som IT-leverantör och de har också påverkats att datahaveriet.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.