Annons
Nyheter

”Förtroendet krackelerar”

Uppgifterna om att det var kommuncheferna som erbjöds särskild avtalspension kommer som en överraskning för Carljohan Molander (M) i förhandlingsutskottet.
Nyheter • Publicerad 7 januari 2011

Efter att ha läst intervjun med oppositionsrådet Mattias Josefsson (S) i tisdagens UT konstaterar han att det finns olika beskrivningar av hur ärendet har hanterats.

– Inför beslutet presenterade förhandlingsutskottet ordförande (Roland Karlsson) ett underlag för beslut. Enligt detta hade kommuncheferna begärt avtalspension samt högre löner, säger Carljohan Molander.

Annons

Det är en beskrivning som går stick i stäv med de uppgifter som oppositionsrådet nu fört fram, menar Carljohan Molander.

– Om det nu ligger sanning i det som framkommit i media att kommuncheferna fick ett erbjudande om avtalspension och inte begärt den, så krackelerar förtroendet dels för beslutet i sig och dels för underlaget till beslut som lades fram till förhandlingsutskottet.

Carljohan Molander konstaterar också att ordförande i förhandlingsutskottet kallade till sig oppositionsrådet Mattias Josefsson samt tillträdande kommunalrådet Lars Holmin för överläggningar.

– Detta gjorde han bakom ryggen på förhandlingsutskottet. Här lutar jag mot Mattias Josefssons uppfattning, nämligen att det hade varit rimligt att istället lyfta hela frågan till kommunstyrelsen. Ett sådant initiativ borde ha kommit från ordföranden i utskottet.

Enligt Carljohan Molander blev han och Gulli Håkansson (Fp) informerade om att kommuncheferna begärt avtalspension och lönereglering samt att om det inte blev någon avtalspension skulle det innebära krav på en högre lön. Håkansson bifaller Karlssons yrkande medan Molander lägger ett eget yrkande.

Carljohan Molander vidhåller sitt avståndstagande till de avtalsuppgörelser som träffats.

– Jag frågar mig fortfarande hur man kan hanterade skattemedel på det här sättet, säger han.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons