Annons
Nyheter

Förslag att banta miljöarbetet med fyra tjänster

I dag förhandlar arbetsgivare och fack om förslaget att banta miljö och samhällsbyggnad med motsvarande fyra tjänster.
Nyheter • Publicerad 20 mars 2012

Som UT berättade i förra veckan finns ett förslag om att avveckla delar av den icke lagbundna verksamheten vid miljö och samhällsbyggnad.

Detta för att klara det sparbeting som kommunen beslutade om i höstas. Förslaget om uppsägningarna motiveras med övertalighet.

Annons

Förslaget nu är att Ulricehamns kommun inte längre ska utföra vissa av dessa uppgifter. Förslaget förhandlas i dag, tisdag. Följande tjänster berörs, enligt förslaget:

? Delar av tjänsten som kommunekolog. Vissa av kommunekologens arbetsuppgifter är lagreglerade, exempelvis naturvårdsinsatser inom strandskyddsdispens.

? Hela tjänsten som miljöstrateg. Miljöstrategen jobbar i huvudsak med olika projekt, som kan gälla klimatinvesteringar, uthållig kommun och hållbar utveckling vid skolor och förskolor.

? En i dag icke tillsatt tjänst som miljöinspektör på heltid blir vakantsatt.

? En tjänst som mark- och exploateringshandläggare.

? 25 procent av en trafikplanerartjänst.

Therése Evertsdotter-Staaf, verksamhetschef för miljö- och samhällsbyggnad, beklagar förslagen om uppsägningar.

– De som berörs har gjort ett fantastiskt arbete. Det handlar om jätteduktiga medarbetare, säger hon.

Vad är din egen uppfattning om att dessa tjänster föreslås tas bort?

– Det är naturligtvis tråkigt. Samtidigt får man ställa dessa icke lagbundna verksamheter i relation till kommunens ansträngda ekonomi.

Annons

Vad får de föreslagna uppsägningarna för konsekvenser?

– Det arbete som hittills gjorts är inte bortkastat. Delar av det är i dag inarbetat i ordinarie verksamhet. Samtidigt kommer förslaget att leda till att vissa delar inte längre kommer att utföras.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons